Kan I anbefale pilgrimsruter i Nordjylland?

Fra Frederikshavn mod nord til Skagen og derefter mod syd langs vestkysten anbefaler vi, at du følger Nordsøstien, skriver pilgrimsleder Peter Grarup. Her er det et foto af Bratten Strand.

En svensker vil på pilgrimsvandring i Nordjylland, men søger råd om ruter. Pensioneret sognepræst og pilgrimsvandrer Peter Grarup svarer

Spørgsmål:

Hei pilgrimsvandring.dk

Eg er én "glad gutt" på 65 år og planerer én pilgrimsvandring fra Frederikshavn og så nord ut og seden søderøver i Jylland i ca 4 uker.
Har dere noen forslag?

Er med i Pilgrimscentrum/Vadstena.

Pax et Bonum

fra Peter Bjørklund


Svar:

Kære Peter Björklund

Velkommen til at vandre i Nordjylland!

Fra Frederikshavn mod nord til Skagen og derefter mod syd langs vestkysten anbefaler vi, at du følger Nordsøstien. Den er godt afmærket. Se Nordsøstiens hjemmeside her og klik dig frem til Nordjylland.

SE OGSÅ: Tema: Ruter

Du kan også finde kortmateriale og oplysninger om Nordsøstien på Frederikshavns Turistkontor, der ligger lige ved færgehavnen: Skandiatorv 1, telefon +4598423266.

Hvis du kommer til Danmark i juni måned, er der mulighed for en arrangeret vandring fra Aalborg til Frederikshavn 10. - 15. juni. Den vandring er en etape på en stor international pilgrimsvandring fra Hamborg til Trondheim (5/5 - 28/7). Læs mere her.

LÆS OGSÅ: Pilgrimsvandring er ikke bare at gå

Vi er gerne til rådighed med yderligere informationer, hvis du ønsker det.

Pax et bonum
Peter Grarup,
(god ven af Pilgrimscentrum Vadstena)
pensioneret sognepræst og pilgrimsvandrer

SE OGSÅ: Pilgrimskalender

Danmark byder på dejlige pilgrimsruter, men hvor finder man dem? Foto: Søren Staal.