Spørg

Skal jeg som førstegangsvandrer droppe at gå af Camino Primitivo?

Camino Primitivo er efterhånden også brugt af mange. Der er udmærkede faciliteter, omend der sommetider er langt mellem herbergerne og andre overnatningssteder, forklarer Henrik Friediger, der er formand for Foreningen af Danske Santiagopilgrimme.

Den er betydelig mere anstrengende end den franske vej, den går jo tværs hen over de Cantabriske Bjerge, svarer formand Henrik Friediger

Spørgsmål

Kære Henrik Friediger

Jeg har nu læst en del frem og tilbage om Camino-vandringer, og der er mange delte meninger om alle ting. 

Jeg skriver, fordi jeg har valgt at gå Camino Primitivo. Jeg er dog førstegangspilgrim og har læst nogle steder, at det ikke anbefales at gå Camino Primitivo som førstegangs tur. 

Jeg har allerede bestilt min billet til Oviedo og skal af sted til maj. Jeg er 21 år og er begyndt langsomt at træne op med opbakning. 

Skal jeg droppe det og tage den franske rute i stedet for, og/eller hvad er mon grunden til, at nogen siger, at det ikke er en god førstegangsrute?

Med venlig hilsen 
Christina

Svar

Kære Christina

Når jeg - og mange andre erfarne pilgrimme - anbefaler at lægge ud med Camino Francés på sin første Camino, skyldes det flere ting. 

For det første er det den oprindelige rute for os, der vandrer fra den nordlige Europa. For det andet er den uden sammenligning letteste at følge og med gode faciliteter for eksempel herberger i næsten alle landsbyer. For det tredje er det dér, man møder flest andre pilgrimme, som man kan dele sit pilgrimsliv med. Og endelig for det fjerde er det den Camino, der har mest ånd og historie at tilbyde de vandrerende.

LÆS OGSÅ: 10 praktiske råd til at vandre af Camino Primitivo

Camino Primitivo er efterhånden også brugt af mange. Der er udmærkede faciliteter, omend der sommetider er langt mellem herbergerne og andre overnatningssteder. 

Den er betydelig mere anstrengende end den franske vej, den går jo tværs hen over de Cantabriske Bjerge. På den anden side - du er ung, er gået i træning og har købt billetten, så jeg vil bare ønske dig god vej - Buen Camino, som de siger i Spanien.

LÆS OGSÅ: Kan man gå Camino Primitivo i januar?

Der har været flere artikler om Camino Primitivo i Pilgrimmen. De kan alle findes på denne hjemmeside.

Det er dejligt, at også helt unge mennesker begiver sig ud på Caminoen/Caminoerne. Skriv gerne en artikel til Pilgrimmen om dine oplevelser og erfaringer. Måske kan det inspirere andre unge til at tage af sted.

Venlige hilsner
Henrik Friediger
Formand for Foreningen af Danske Santiagopilgrimme

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Pilgrimsvandring.dk har inviteret pilgrimspræster og -vandrere, teologer og historikere fra forskellige foreninger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om pilgrimsvandring". Alle svar i "Spørg om pilgrimsvandring" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad pilgrimsvandring.dk mener.