Spørg

Kan man gå Camino Primitivo i januar?

Der kan være sne, der vil sandsynligvis være sne, og det vil betyde, at de stier, man normalt vandrer på, vil være mere eller mindre ufremkommelige, hvilket igen vil betyde, at man må vandre ad landevejen, hvilket kan medføre en del omveje, hvis de da overhovedet er ryddede, skriver Henrik Fridiger, der er formand for Foreningen af Danske Santiagopilgrimme.

Alt kan naturligvis lade sig gøre, men man må være opmærksom på, at det kan blive ret besværligt og krævende, svarer formand for Foreningen af Danske Santiagopilgrimme, Henrik Fridiger

Spørgsmål

Kære brevkasse

Kan man gå Camino Primitivo i januar? 

Er overnatningssteder åben i januar, og er der nogle dyr, man skal passe på?

Venlig hilsen
Sigurd

Svar

Kære Sigurd

Du spørger om man kan vandre Camino Primitivo i januar.

Det er første gang, jeg hører om én, der ønsker at forsøge sig med netop dét projekt.

Den franske vej kan man naturligvis vandre, og der vil være åbne herberger - ikke alle, men nogle. På Primitivo er jeg usikker. Det er jo en meget bjergrig rute tværs hen over de Cantabriske Bjerge. 

Der vil helt sikkert være meget få pilgrimme på vejene, og det kan få de fleste herberger til at lukke. Men mon ikke, man kan finde små, prisbillige hoteller undervejs? 

LÆS OGSÅ: Hvad er en pilgrimsvandring egentlig?

Der kan være sne, der vil sandsynligvis være sne, og det vil betyde, at de stier, man normalt vandrer på, vil være mere eller mindre ufremkommelige, hvilket igen vil betyde, at man må vandre ad landevejen, hvilket kan medføre en del omveje, hvis de da overhovedet er ryddede. 

Så mit svar vil være: alt kan naturligvis lade sig gøre, men man må være opmærksom på, at det kan blive ret besværligt og krævende.

LÆS OGSÅ: Er Camino Primitivo for anstrengende?

Med hensyn til farlige dyr så har vinterpilgrimme på den franske vej berettet om ganske pågående, aggressive hunde og ikke de sløve kræ, der næppe gider løfte et øre, når man vandrer forbi om sommeren. 

Det vil givet også gøre sig gældende på den primitive. Ydermere er der jo ulve i bjergene. De er vistnok ikke specielt farlige for mennesker, men jeg ville nok selv føle mig lidt utryg om vinteren, hvor føden er knap.

Hvis du alligevel beslutter dig for at begive dig ud på en vandring på Camino Primitivo i januar, må du meget gerne sende mig en beretning om dine erfaringer og oplevelser.

Venlige hilsener
Henrik Fridiger
Formand for Foreningen af Danske Santiagopilgrimme

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Pilgrimsvandring.dk har inviteret pilgrimspræster og -vandrere, teologer og historikere fra forskellige foreninger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om pilgrimsvandring". Alle svar i "Spørg om pilgrimsvandring" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad pilgrimsvandring.dk mener.