Spørg

Hvor i Danmark kan vi gå en pilgrimstur på én dag?

Roskilde Pilgrimsforening arrangere flere korte vandringer i foråret og sommeren i Danmark, hvor man altid er velkommen til at deltage, skriver Finn Buhl, der er formand for Roskilde Pilgrimsforening.

Pilgrimsruterne henover Sjælland er man godt i gang med at opmærke, og der findes gode vandrebeskrivelser, svarer formand Finn Buhl

Spørgsmål

Kære brevkasse

Jeg og min kusine ville gerne gå en pilgrimstur på én dag. Helst på Sjælland. Kan i hjælpe? Og er der information om forskellige pilgrimsruter i Danmark? 

Tak på forhånd.

Venlig hilsen
Hanne

Svar

Kære Hanne

Tak for dit spørgsmål. 

Pilgrimsruterne henover Sjælland er man godt i gang med at opmærke, og der findes gode vandrebeskrivelser. Jeg benytter dem selv. 

LÆS OGSÅ: Findes en rute langs Vesterhavet i Thy?

Du finder nemt disse ved at gå ind på vores hjemmeside.

Her trykker du på "Pilgrim på besøg i Roskilde". Gå derpå helt ned i bunden af denne nye side og tryk på "Rutebeskrivelse og kort". Her finder du rutebeskrivelser med dagsafsnit på henholdsvis Kastrup - Korsør og Helsingør - Gedser.

Du er også velkommen til at deltage i Roskilde Pilgrimsforenings vandringer: Dem finder du under "Arrangementer". 

LÆS OGSÅ: Hvad er en pilgrimsvandring egentlig?

Vi har allerede en vandring i fra Sorø til Ringsted den 27. juni. Og en Weekend-vandring den 18. og 19. juli. 

Har du lyst til at deltage, men er i tvivl om noget, er du altid velkommen til at kontakte mig. 

Mange hilsner

Finn Buhl

Formand for Roskilde Pilgrimsforening.

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Pilgrimsvandring.dk har inviteret pilgrimspræster og -vandrere, teologer og historikere fra forskellige foreninger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om pilgrimsvandring". Alle svar i "Spørg om pilgrimsvandring" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad pilgrimsvandring.dk mener.