Spørg

Hvilken rute skal jeg vælge?

Du skriver, du har 20 dage fri. "Normalt" går man cirka 20 til 25 kilometer om dagen, men regn i stedet med 15-20 kilometer. Du kan altså nå at gå omkring 300 kilometer, skriver Finn Buhl, der er formand for Roskilde Pilgrimsforening.

Hvis du aldrig har gået camino før, vil jeg foreslå - som jeg i øvrigt foreslår alle førstegangs caminovandrere - at gå på Camino Francés. Det er den nemmeste, svarer formand Finn Buhl

Spørgsmål

Kære brevkasse

Jeg vil gerne gå Caminoen næste forår og har max 20 dages fri. Jeg er 55 år og ikke i særlig god form, hvilket jeg dog vil arbejde på at forbedre indtil da. 

Jeg er meget i tvivl om hvilken rute, og hvor langt jeg skal planlægge at gå? Har du forslag til det?

Venlig hilsen
Britta

Svar

Kære Britta

Hvis du aldrig har gået camino før, vil jeg foreslå - som jeg i øvrigt foreslår alle førstegangs camin-vandrere - at gå på Camino Francés. 

Det er den "nemmeste". Og hvis du ikke er i særlig god form, så er der på Camino Francés så mange herberg, at du sagtens kan stoppe op på hvilket tidspunkt på dagen, du har lyst - næsten!!! Alt er jo relativt. 

LÆS OGSÅ: Hvem var Sankt Ib?

Du skriver, du har 20 dage fri. "Normalt" går man cirka 20 til 25 kilometer om dagen, men regn i stedet med 15-20 kilometer. Du kan altså nå at gå omkring 300 kilometer (17 dage á gennemsnitligt 18 kilometer). 

Du skal jo også regne med en dag ned til Spanien og en hjem igen samt en dag som turist i Santiago de Compostela.

LÆS OGSÅ: Hvorfor går pilgrimme med muslingeskaller?

Summa summarum: Hvis du starter i byen León, skulle du kunne nå at vandre til Santiago de Compostela. 

Man kan flyve til lufthavnen i León via Madrid. Jeg benytter gerne Iberia Air. De er lidt dyre, men til gengæld stabile og sikre at flyve med.

Mange hilsner

Finn Buhl

Formand for Roskilde Pilgrimsforening

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Pilgrimsvandring.dk har inviteret pilgrimspræster og -vandrere, teologer og historikere fra forskellige foreninger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om pilgrimsvandring". Alle svar i "Spørg om pilgrimsvandring" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad pilgrimsvandring.dk mener.