Spørg

Er det muligt at få enkeltværelser langs Caminoen?

I Spanien er der almindelige hoteller plus en lavere kategori, som de kalder ”hostal”, der ofte er små, hyggelige hoteller med værelser, der kan være både med og ugen eget bad, skriver Henrik Friediger, der er formand for Foreningen af Danske Santiagopilgrimme.

Der er de såkaldte ”casa rural”, der svarer til Bed and Breakfast, og alle disse steder er der mulighed for enkeltværelser, svarer formand Henrik Friediger

Spørgsmål

Kære brevkasse

Jeg har i flere år drømt om at gå Caminoen og håber meget, at det kan lykkes for mig i år!

Jeg overvejer at gå på en af ruterne på Caminoen her sidst på foråret, men jeg har ikke kunne finde ud af, om det er muligt at sove på enkeltværelser på hostels, hoteller eller B&B’s hele vejen. Ved du, hvor jeg kan finde en oversigt over hoteller og lignende? 

Jeg er en ung mand med kronisk sygdom; hovedpine og nervesmerter og stort søvnbesvær. Af den grund kan jeg ikke satse på at sove på de traditionelle herberg, da jeg har hørt, at de består af store fælles sovesale, og det her kan være meget svært at få den ro, som jeg desværre har brug for. 

Jeg håber at høre fra dig!

Med venlig hilsen
Niels

Svar

Kære Niels

Der er plads til alle på Caminoen. Naturligvis også til dig.

I Spanien er der almindelige hoteller plus en lavere kategori, som de kalder ”hostal”, der ofte er små, hyggelige hoteller med værelser, der kan være både med og ugen eget bad. 

Derudover er der de såkaldte ”casa rural”, der svarer til Bed and Breakfast, og alle disse steder er der mulighed for enkeltværelser. 

LÆS OGSÅ: Skal jeg som førstegangsvandrer droppe at gå af Camino Primitivo?

Du kommer naturligvis til at betale noget mere for en overnatning på et hotel, hostal eller casa rural end på de almindelige albergues eller refugios, som pilgrimmene normalt bor på. Jeg vil tro en overnatning i gennemsnit vil ligge på 40 euro, mens det for en køjeseng på en sovesal koster en fjerdedel.

Jeg vil anbefale dig at bruge det planlægningsværktøj, som findes på vores hjemmeside. Her kan du indsætte visse kriterier og herefter gå direkte til det enkelte overnatningssted, som du kan tage kontakt til.

LÆS OGSÅ: Kan vi tage hunden med på Caminoen?

Jeg håber, du får en rigtig spændende og tilfredsstillende Camino - skriv gerne en artikel til ”Pilgrimmen” om dine erfaringer, der kan jo være andre i samme situation som dig, der kunne have brug for at lære af din Camino.

Venlige hilsener
Henrik Friediger
Formand for Foreningen af Danske Santiagopilgrimme

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Pilgrimsvandring.dk har inviteret pilgrimspræster og -vandrere, teologer og historikere fra forskellige foreninger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om pilgrimsvandring". Alle svar i "Spørg om pilgrimsvandring" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad pilgrimsvandring.dk mener.