Vil der være guidede ture langs Hærvejen i sommeren 2014?

I sommeren 2014 vil der være guidede pilgrimsture ad Hærvejen til blandt andet Viborg, hvor man kan opleve Viborg Domkirke, fortæller Elisabeth Lidell, der er pilgrimspræst. Foto: Wikimedia Commons

I sommeren 2014 vil der være (mindst) to guidede ture langs Hærvejen, fortæller pilgrimspræst Elisabeth Lidell. Hun vil selv være guide på den ene og fortæller her om indholdet på turen

Spørgsmål:

Kære brevkasse

Kan I fortælle os om, der findes nogle guidede cykelpilgrimsture langs Hærvejen i 2014?

Med venlig hilsen
Bjarne og Ingrid

Svar:

Kære Bjarne og Ingrid

I sommeren 2014 er der (mindst) to muligheder for pilgrimsvandring på Hærvejen.

Man kan vælge at gå den smukke tur op gennem Jylland over to uger: fra Rødekro til Viborg (29. maj - 11. juni) cirka 270 kilometer. Eller fra Sønderjylland til domkirkebyen Viborg.

LÆS OGSÅ: Hærvejen - Danmarks store pilgrimsrute

Alternativt kan man vælge at gå én uge: fra Jelling til Viborg (cirka 160 kilometer) den 23.-30. august. På turen er jeg åndelig vejleder. Vi går cirka 20 kilometer om dagen og overnatter blandt andet på herbergerne langs Hærvejen, som blev ombygget fra gamle stalde i 2008.

Se eventuelt mere om Hærvejen på hjemmesiden samt Facebook-siden.

Undervejs vil vi leve os ind i de syv pilgrimsord: langsomhed, frihed, enkelhed, bekymringsløshed, stilhed, fællesskab og åndelighed.

LÆS OGSÅ: Viborg Domkirke: En maler fortæller bibelhistorie

På vandringen vil vi lade os inspirere af Bibelens mange vejmetaforer blandt andet i form af gudstjenester og andagter undervejs.

Vi skal besøge en masse kirker langs Hærvejen og opleve herbergernes værtsfolk. Men først og fremmest skal vi glæde os over sommeren i "Guds grønne katedral".

Vi følges ad og skiftes til madlavning.

Deltagerantal: 20. Bagagen bliver transporteret af min mand, Andreas Blinkenberg, på turen i august.

Måske kender nogen nogen, der har lyst til at være bilgrim på den lange tur i maj-juni? Nærmere oplysning om turen kan fås på min hjemmeside.

Venlig hilsen
Elisabeth Lidell
Pilgrimspræst

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Pilgrimsvandring.dk har inviteret pilgrimspræster og -vandrere, teologer og historikere fra forskellige foreninger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om pilgrimsvandring". Alle svar i "Spørg om pilgrimsvandring" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad pilgrimsvandring.dk mener.