Kan man have en barnevogn med på Hærvejen?

En klapvogn er dog nok ikke det mest praktiske transportmiddel at bruge på eksempelvis en grusvej med løse sten. Så i valg af vogn vil jeg kigge på, at der er hjul med en fornuftig størrelse og gerne med enten luft i dækkene eller en belægning, der kan absorbere stød, skriver Carsten Skovgaard Bernt, der er KFUM-spejder og vandrer. Foto: Iris

Rent fysisk er svaret ja, da vi danskere gennem tiderne har bosat os langs vejen, og dermed er der fortsat behov for færdsel på de samme steder som dengang. I dag er vejene typisk belagt med asfalt eller grus, svarer vandrer Carsten Skovgaard Bernt

Spørgsmål:

Kære brevkasse

Kan man gå på Hærvejen med en gammel klapvogn/barnevogn med sine ting i, hvis man ikke er i stand til selv at bære det? Eller er ruten for ufremkommelig for et "køretøj"?

Venlig hilsen
Sonja

Svar:

Kære Sonja

Rent fysisk er svaret ja. De få steder hvor det ikke er muligt, vil det kun kræve en mindre omvej. Hærvejen er i store træk bestående af asfalt og grus, eftersom vejen har udviklet sig, siden det var en studevej.

Vi danskere har gennem tiderne bosat os langs vejen, og dermed er der fortsat behov for færdsel på de samme steder som dengang. I dag er vejene typisk belagt med asfalt eller grus.

LÆS OGSÅ: Hærvejen - Danmarks store pilgrimsrute

Hærvejen fortsætter op gennem Jylland, men den er ikke på samme måde gennemgående som tidligere. I dag er det snarere en mængde vejstræk beliggende på den gamle rute som fører gennem Jylland. Hvilket faktisk fører os tilbage til det oprindelige.

Mig bekendt er dele af hærvejen i dag endog ført tilbage til de gamle spor igennem eksempelvis skovstrækninger, og her kan det på korte stræk så blive en skovvej eller en trampesti. Men altid med mulighed for at omgå det smalle stykke.

LÆS OGSÅ: Vil der være guidede ture langs Hærvejen i sommeren 2014?

Men en klapvogn er dog nok ikke det mest praktiske transportmiddel at bruge på eksempelvis en grusvej med løse sten. Så i valg af vogn vil jeg kigge på, at der er hjul med en fornuftig størrelse og gerne med enten luft i dækkene eller en belægning, der kan absorbere stød. Skulle jeg selv vælge, ville det nok blive en let cykelkærre, som både kan trækkes og skubbes med bagagen.

Så min anbefaling vil være at have en lille vogn, der kan tage noget af det tunge bagage og derudover bære en rygsæk med dit tøj.

God tur

Hilsen
Carsten Skovgaard Bernt
KFUM-spejder, vandrer og ophavsmand til fjeldkompendiet, der kan besøges her.

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Pilgrimsvandring.dk har inviteret pilgrimspræster og -vandrere, teologer og historikere fra forskellige foreninger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om pilgrimsvandring". Alle svar i "Spørg om pilgrimsvandring" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad pilgrimsvandring.dk mener.