Kan I hjælpe os ud af Gøteborg?

Vadstena er et populært pilgrimsmål på grund af den hellige Birgitta, der grundlagde Birgitta-ordenen i 1370. Her er det Vadstena slot.

To pilgrimme skal fra Gøteborg til Vadstena. Peter Grarup har selv været i området og rådgiver til ruter, overnatning og andre gode råd.

Spørgsmål:

Kære brevkasse

Vi er to pilgrimme, som ultimo maj har planlagt at vandre fra Gøteborg til Vadstena, men har problemer med at finde ruter udgående fra Gøteborg.

Kan I anbefale ruter fra Gøteborg til Vadstena og hvilke kort skal bruges?

Med venlig hilsen
Inger Vithen

Svar:

Kære Inger

Det lyder som en rigtig god ide at gå til Vadstena. Hils fra mig, når I kommer frem. Måske kender I allerede det herlige Pilgrimscentrum og den forunderlige Birgitta-kirke, ellers har I noget til gode.

SE OGSÅ: Pilgrimvandring.dk's tema om Ruter, kort og rejsemål

For et par år siden ville jeg fejre min pension med en tur til Vadstena. Mit helbred er ikke til at gå så langt, så jeg cyklede og løb ind i det samme problem med at komme godt ud af Göteborg. Sverige har mange dejlige vandreveje, men lige præcis med Göteborg-Vadstena er det lidt vanskeligt. Jeg fandt en rute til cykling, og den fungerede meget godt. Den kan du se her.

Kender du Vildmarksleden? Ellers kan du læse om den her. Den fører fra kanten af Göteborg til Hindås, hvor der er en helt udmærket campingplads med hytter.

LÆS OGSÅ: Pilgrimsvandrere finder indre ro i norsk natur

Fra Hindås til Borås kan man følge Knalleleden, siden findes her.

Strækningen Borås-Jönköping er lidt vanskelig. Jeg kender ikke til afmærkede ruter. (Jeg cyklede ad så små veje som muligt)

Fra Jönköping til Alvastra er det let. Der følger man den godt afmærkede Fransiscusleden, der kan ses her. Her er også en side med overnatningsmuligheder.

Og det sidste stykke fra Alvastra til Vadstena følger man Klosterleden.

Og for så at vende tilbage til dit præcise spørgsmål: Hvordan komme ud af Göteborg? vil jeg anbefale dig at tage kontakt til Göteborgs Pilgrimscentrum.

Du kan også skrive direkte til Marie Lumsden, som er pilgrimsleder der: marie.lumsden@svenskakyrkan.se

Marie vil sikkert kunne give dig mere præcise råd om vandremuligheder ud af byen.

På vores hjemlige hjemmeside Pilgrim Nordjylland kan du finde links til forskellige nyttige sider i Sverige.

God vandring!

Peter Grarup,
teolog og pilgrimsvandrer