Kan I give gode råd til en vandring på Hærvejen?

En del af Hærvejen går gennem Sønderjylland. Her ser vi Gejlå bro, der er en del af den gamle Oksevej. Foto: Wikimedia Commons

En læser vil bruge en ferie på at vandre på Hærvejen i Sønderjylland. Pilgrimspræst Elisabeth Lidell foreslår rute og overnatningsmuligheder

Spørgsmål:

Kære brevkasse

Da jeg var i Afghanistan i efteråret og så fik lov at overføre en del ferie, har jeg fået en uge, hvor jeg er mig selv uden familie. Jeg tænker at gå på Hærvejen fra Jelling til Flensborg. Dagene er 3. juni til 9. juni. Jeg vil gerne høre gode råd.

Venlig hilsen
Henrik Busk Rasmussen

Svar:

Kære Henrik Busk Rasmussen,

Det lyder som en god idé at tage en uge ud af kalenderen og vandre på den gamle Hærvej! Jeg foreslår følgende strækninger:

mandag den 3.6.: Jelling Ølgaard, Randbøl Hede: 28 km.

tirsdag den 4.6. Ølgaard Kongeåen: 31 km.

onsdag den 5.6.: Kongeåen Ellegaard, Sommersted: 22 km.

torsdag den 6.6.: Ellegaard Tørninggaard, Hammelev: 22 km.

fredag den 7.6.: Tørninggaard Bruhnsgård, Øster Løgum: 18 km.

lørdag den 8.6.: Bruhnsgård Lindely, Kliplev: 26 km.

søndag den 9.6.: Lindely - Flensborg: 29 km.

LÆS OGSÅ: De 10 vigtigste mindesmærker på Hærvejen

haervej.dk kan du printe rutekort ud, og på hjemmesiden: haervejsherberger.dk kan du læse nyttige informationer om herbergerne blandt andet en opdaterede folder med adresser. Her skal ikke bestilles plads på forhånd; en overnatning koster 80 kr. og forudsætter et pilgrimspas 2013 til 70 kr., som kan købes på herbergerne. Jeg ønsker dig en god sommertur i det gamle grænseland!

LÆS OGSÅ: Hvordan får jeg fat i et pilgrimspas?

Med venlig hilsen
Elisabeth Lidell