Kan I anbefale vandreruter på Mallorca?

Der findes mange dejlige vandreruter på Mallorca. For eksempel kan man vandre fra Valldemossa, der ligger i Tramuntana-bjergene, anbefaler pilgrimsleder Henrik Friediger.

To danske kvinder skal til Mallorca og spørger om råd til gode ruter på øen. Formand for Foreningen af Danske Santiagopilgrimme Henrik Friediger svarer

Spørgsmål:

Kære brevkasse

Vi er to modne damer, der skal til Mallorca. Kan I anbefale nogle sikre ruter på øen, eller skal vi bare spørge guiderne?

Venlig hilsen
A. Svendsen

Svar:

Kære A. Svendsen

Ja der er rigtig mange vandremuligheder på Mallorca, og der er udgivet flere guider om mulighederne. Det er især i Tramuntana-bjergene, der strækker sig langs nordsiden af øen, hvor mulighederne er rigtig gode.

Jeg vil anbefale jer at anskaffe en guide, inden I tager af sted. Jeg har selv brugt en af June Parker: "Walking in Mallorca" fra forlaget Cicerone. Den var rigtig god, men der er sikkert flere.

LÆS OGSÅ: Beretninger fra pilgrimsrejse til den sorte Madonna på Mallorca

Det er snart 10 år siden, min kone og jeg vandrede Mallorca tyndt. Især husker jeg ærkehertugens sti, der udgår fra Valldemossa og forskellige ruter ud fra det tidligere kloster Lluc, hvor man kan overnatte.

Et problem med at vandre på Mallorca er, at meget af øen er privat ejet af meget rige mennesker, der forhindrer vandrerne at komme rundt. Her må man spørge sig frem.

Visse ruter er kun åbne for eksempel en dag om ugen, på andre skal man betale lodsejerne penge for at passere, men det skal nu ikke afholde jer fra at vandre. Mallorca er virkelig skøn med mange gode vandremuligheder.

SE TEMA: Ruter

Venlige hilsener
Henrik Friediger,
formand for Foreningen af Danske Santiagopilgrimme