Kan I anbefale en vandring til Finisterre?

Man kan vandre til Finisterre, der ligger på Spaniens vestkyst. Det er ikke en del af caminoen, men en fortsættelse. Her ses bugten ved byen.

En læser spørger om råd til en vandring fra Santiago til Finisterre i Spanien. Formand for Danske Santiagopilgrimme Henrik Friediger giver godt råd om overnatningsmuligheder, dagslængder og pilgrimspas

Spørgsmål:

Kære brevkasse

Min søster og jeg har planlagt at gå fra Santiago til Finisterre i Kristi himmelfartsferien. Når jeg kigger på oversigten over overnatningsmulighederne, ser det ud til, at vi skal gå cirka 30 kilometer, inden det første sted kommer, kan det være rigtig?

Hvor får man pilgrimspas? Jeg har gået hele turen til Santiago, men det er første gang, min søster skal gå.

Hilsen
Margit Jensen

Svar:

Kære Margit

Du har spurgt om vandringen fra Santiago til Finisterre. Jeg har fået privilegiet at svare dig!

LÆS OGSÅ: Hvordan får jeg fat i et pilgrimspas?

Den første dags vandring er på cirka 20 kilometer fra Santiago til Negreira, en dejlig tur! Derfra er der langt - godt 30 kilometer til Olveiroa, men den kan skæres over i to ved at overnatte i Vilaserio, hvor der er et godt privat refugie. Fra Olveiroa er der igen godt 30 kilometer til Finisterre, men også den kan deles i to ved at overnatte i Cée eller Concurbión.

Pilgrimspas kan bedst købes i Foreningen af Danske Santiagopilgrimme - santiagopilgrimme.dk - da I ikke kan regne med at kunne købe pilgrimspas i Santiago (det har jeg selv prøvet engang, da jeg ville vandre den anden vej og ville starte med et stempel på pilgrimskontoret. Jeg havde heldigvis mit eget pas med og fik da også lokket et uautoriseret stempel ud af dem, de understregede dog kraftigt, at pilgrimsvandringen slutter i Santiago, og absolut ikke begynder dér).

LÆS OGSÅ: Find pilgrimsruten online

For fuldstændighedens skyld kan jeg oplyse, at jeg også engang har kunnet købe et pilgrimspas specielt for vandringen til Finisterre på refugiet i Negreira. Om det stadig er muligt, ved jeg ikke, de fleste bruger jo bare deres pilgrimspas fra caminoen og går videre med det.

Buen Camino.

Venlige hilsener
Henrik Friediger
formand for Foreningen af Danske Santiagopilgrimme