Spørg

Hvordan finder jeg en rute til Saint-Jean-Pied-de-Port?

Der er masser af information om forskellige ruter, som du kan finde ved at orientere dig i diverse numre af Pilgrimmen, der er Danske Santiagopilgrimmes medlemsblad, som alle kan læses på foreningens hjemmeside (se linket i artiklen red.), skriver Henrik Friediger, der er formand for Danske Santiagopilgrimme. På billedet ses Saint-Jean-Pied-de-Port, der ligger i det sydvestlige Frankrig tæt på den spanske grænse. Foto: Iris

Man kan nemt komme til at køre omveje, hvis man ikke sørger for dels at være ordentligt forberedt, dels at være opmærksom på at finde den rigtige vej, svarer formand Henrik Friediger

Spørgsmål

Kære brevkasse

Jeg har tænkt mig at cykle fra Esbjerg til Saint-Jean-Pied-de-Port. Gå Caminoen og cykle tilbage til mit hjem i Næstved.

Jeg har set, der er en pilgrimsrute fra Bruxelles - Paris - Tours. Er det muligt, at en eller anden kender ruten?

Er den eventuelt afmærket med muslingeskallen og med herberger?

Med venlig hilsen
Hardy

Svar

Kære Hardy

Du har spurgt om cykelruten til Irun. Der er flere muligheder, som du kan finde ved at orientere dig i guidebøger herom fra Tyskland og Frankrig.

LÆS OGSÅ: Hvordan kommer jeg lettest til St-Jean-Pied-de-Port og den franske Camino?

Ruterne vil være afmærkede, men det er nødvendigt at supplere med kort og eventuelt GPS - man kan nemt komme til at køre omveje, hvis man ikke sørger for dels at være ordentligt forberedt, dels at være opmærksom på at finde den rigtige vej. Specielt omkring de store byer må man være særligt opmærksom.

Nu skriver du ikke, hvor langt du er i din research, men en idé kunne være at læse artiklen om en tilsvarende cykeltur i Pilgrimmen nummer 23.

LÆS OGSÅ:Hvad er godt at vide om Caminoen?

Hvis du er medlem af Foreningen af Danske Santiagopilgrimme, har du sikkert bladet stående. Ellers kan du finde det ved at gå ind på santiagopilgrimme.dk. Der er masser af information om forskellige ruter, som du kan finde ved at orientere dig i diverse numre af Pilgrimmen, som alle kan læses på foreningens hjemmeside.

God tur ned gennem Europa - og buen Camino.

Venlige hilsener
Henrik Friediger
Formand for Danske Santiagopilgrimme

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Pilgrimsvandring.dk har inviteret pilgrimspræster og -vandrere, teologer og historikere fra forskellige foreninger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om pilgrimsvandring". Alle svar i "Spørg om pilgrimsvandring" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad pilgrimsvandring.dk mener.