Gode råd til at vandre i Nordjylland

Jeg vil gerne gå pilgrimsruten fra Viborg mod Skagen, men mangler oplysninger, skriver en læser. Pilgrimsvandrer og præst Peter Grarup guider. Foto: Iris

Der er ikke etableret pilgrimsherberger fra Viborg mod nord. Det er kun på Hærvejen syd for Viborg, der er herberger. Du må gøre arbejdet selv og finde bed & breakfast eller lignende, skriver pilgrimsvandrer Peter Grarup

Spørgsmål

Kære brevkasse

Jeg vil gerne gå pilgrimsruten fra Viborg mod Skagen, men mangler oplysninger. Jeg har forsøgt at få oplysning hos Viborg turistinformation.

Jeg vil gå cirka 25 kilometer om dagen, hvordan passer det med overnatningsmuligheder? Er der etableret herberger?

Venlig hilsen
Marion

Svar

Kære Marion

For at begynde med det sidste: Nej, der er ikke etableret pilgrimsherberger fra Viborg mod nord. Det er kun på Hærvejen syd for Viborg, der er herberger. Du må gøre arbejdet selv og finde bed & breakfast eller lignende.

Hvad rute angår: Kort og rutebeskrivelser, som følger her, finde du på denne hjemmeside.

1. Der arbejdes med at markere en hærvejsrute Viborg-Aalborg-Frederikshavn, men den er endnu på tegnebrættet.

LÆS OGSÅ: Kan man overnatte på ruten mellem Viborg og Skagen?

Under overskriften "Hærvejen Viborg-Frederikshavn" finder du kort over Viborg-Aalborg og en beskrivelse af denne strækning samt kort Aalborg-Frederikshavn.

2. Under overskrifterne "Pilgrimsvandring Frederikshavn-Aalborg" og "Pilgrimsvandring Aalborg-Viborg" kan du finde kort og/eller beskrivelser af ruter, som vi faktisk har gået ad. Men de starter jo altså i henholdsvis Frederikshavn og Aalborg, så hvis du vil bruge dem, skal du læse dem bagfra. LÆS OGSÅ: Kan I anbefale pilgrimsruter i Nordjylland?

Beskrivelsen af "Pilgrimsvandring Aalborg-Viborg" er den såkaldte Sct. Kjelds-vandring arrangeret af Viborg Pilgrimscentrum. Se mere her.

3. Fra Frederikshavn til Skagen er det oplagt at følge Nordsøruten. Gå ind på hjemmesiden og klik dig frem til området.

God tur!

Venlig hilsen
Peter Grarup
Cand. theol. og pilgrimsvandrer

Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Pilgrimsvandring.dk har inviteret pilgrimspræster og -vandrere, teologer og historikere fra forskellige foreninger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om pilgrimsvandring". Alle svar i "Spørg om pilgrimsvandring" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad pilgrimsvandring.dk mener.