Religiøs rejseguide

5 religiøse rejsemål i Thailand

Et tempel i Phuket, Thailand, lyser op. Foto: Wikimedia

Et fristende glimt af fem unikke seværdigheder i det eksotiske Thailand, som med sit varme klima, sine hvide sandstrande og stærke kultur tiltrækker mere end 150.000 danskere hvert år

I Sydøstasien ligger et kongedømme, som med sit varme klima, sine hvide sandstrande og sin eksotiske kultur tiltrækker mere end 150.000 danskere hvert år. Landet kan også bryste sig af at være det eneste af de sydøstasiatiske lande, som aldrig har været en decideret koloni.

Thailand har været selvstændigt i over 800 år og bebos af mere end 64 millioner mennesker. Landet er buddhistisk og kulturelt gennemsyret af buddhismen, som har været statsreligionen siden 1200-tallet e.Kr.

Det buddhistiske munkevæsen i Thailand nyder stor anseelse i samfundet. Det er derfor ikke uvant at se buddhister i orange munkeklæder på en rejse igennem landet. Det er velanset, at alle mænd én gang i livet får prøvet at leve livet som munk, hvorfor alle størrer byer har et religiøst centrum i form af et wat, som er et stort tempelkompleks.

Thailand bugner i høj grad af religiøse seværdigheder, hvorfor det kan være svært at vælge fem ud. Listen herunder er en rejseguide til nogle klassiske såvel som anderledes religiøse pejlemærker i landet af buddhaer og røgelse.

1. 'Wat Pho' i byen Bangkok  

Hvad enten du er vild med statuer af Buddha eller med thailandsk massage, så har Wat Pho-komplekset det hele. Det har landets største samling af Buddhastatuer, det er Thailands ældste universitet og det huser den officielle skole for traditionel thailandsk massage. Medbring ekstra valuta til dit livs nok bedste massage.

Wat Pho lægger derudover også hus til en liggende Buddhastatue, der med sine 46 meter i bredte og 15 meters højde tager pusten fra de fleste. Buddhaen er forgyldt og blandt andet udsmykket med perler. Wat-komplekset er et af de ældste i Bangkok, og i dets vestlige fløj finder du et aktivt kloster.

2. 'Wat Phra Kaew' i byen Bangkok

Ikke langt fra Wat Pho ligger Wat Phra Kaew, som er en del af området med Det Store Palads. I templet sidder en lille smaragdbuddha på en nærmest overdimensioneret trone. Den betegnes af mange thailændere som den ældste skulptur af Buddha, hvilket gør, at stedet er utroligt velbesøgt.

På en tur rundt i resten af templet er det muligt at følge skulpturens historie. Der er eksempelvis en model af tempelkomplekset Angkor Wat i Cambodja, hvor smaragdbuddhaen skulle have været opbevaret under Siams styre. Derudover har templet en række storslåede vægmalerier, som skildrer Ramayana.

3. 'Wat Phra That Doi Suthep' i byen Chiang Mai

I det nordlige Thailand ligger landets næststørste by, Chiang Mai. Her er den største attraktion Wat Phra That Doi Suthep, som er flankeret af træer og beskyttet af Naga-figurer fra det 16. århundrede. Templet er en del af Doi Suthep nationalparken, som er et smukt skovområde beboet af mere end 330 fuglearter.

Du skal op ad de 300 trin på den slangeformede trappe for at komme frem til det hellige tempelområde. Fra toppen vil du have mulighed for at tage nogle fantastiske panorama-billeder ud over byen. Wat Phra Doi Suthep er fyldt med smukke dekorationer og store klokker, som siges at bringe lykke. Derfor ringer pilgrimmene med klokkerne, når de besøger templet. Der er et utal af små altre, guldparaplyer og statuer af Buddha.

4. 'Wat Rong Khun' i byen Chiang Rai

Det hvide tempel, som mest af alt ligner noget fra et sneklædt eventyr, ligger ligeledes i den nordlige del af landet. Templet fremstår med træk fra de klassiske templer, men skiller sig alligevel voldsomt ud. Ved første øjekast er det den hvide farve, der er anderledes, men Wat Rong Khun blev desuden under ledelse af den thailandske kunstner, Chalermchai Kositpipat, skabt med et nærmest futuristisk udtryk med afbildninger af scener fra blandt andet The Matrix og Star Trek. 

Wat Rong Khun er et særsyn uden lige, men vil først stå helt færdigt i år 2070. Det er et buddhistisk tempel fyldt med traditionelle- såvel som utraditionelle symboler. Du skal dog ikke forvente at se munke på din vej igennem templet.

5. 'Wat Tham Sua' i byen Krabi

I det sydlige Thailand troner en Buddha på et bjerg, som det vil tage mere end 1200 trappetrin at komme op til. Her vil du have en enestående udsigt ud over Krabi. Du vil kunne se det fascinerende thailandske landskab med sit klare vand, limstensformationer og smukke natur.

Det vil som på de fleste andre hellige steder i Thailand også være muligt at møde munke på vejen op ad de stejle trin. På toppen vil de tilbede Buddha som en levende 'kraft', der kan vejlede munkene i deres søgen efter den gode karma-fortjeneste, sådan at de kan få et bedre liv nu og i det næste.