Sådan kommer du i gang med pilgrimsvandring

Pilgrimsfærd adskiller sig fra almindelige vandreture, og forberedelserne er derfor ikke helt de samme. Det handler ikke kun om at pakke proviant, vabelplastre og vandrekort. Det er i lige så høj grad et spørgsmål om at forberede sig på de åndelige strabadser. - Foto: stock.xchng.

Pilgrimspræst Elisabeth Lidell har otte bud på, hvad du kan overveje, hvis du vil begive dig ud på en pilgrimsvandring

Pilgrimsfærd adskiller sig fra almindelige vandreture, og forberedelserne er derfor ikke helt de samme. Det handler ikke kun om at pakke proviant, vabelplastre og vandrekort, men også om at forberede sig på de åndelige strabadser.

1. At gå med bøn
 Overvej hvad, der er din længsel i livet. Hvorfor vil du af sted på pilgrimsvandring? Kan du måske gå af sted med en bøn?

2. Styrk din kondition
Opbyg en vis grundform. Pilgrimsvandringer kan være fysisk krævende, så sørg for, at manglen på kondition ikke bliver den største udfordring.

3. Inspirerende læsning
Det kan være en god idé at få fat i "rejsekost", som du kan lade dig inspirere af undervejs. Den lille pilgrimsbog har en størrelse, så du kan have den i en lomme og lige ved hånden. Bogen indeholder meditations- og bibelord samt praktisk information.

4. Ankelstøtte
Anskaf dig nogle gode vandrestøvler, der støtter anklerne.

5. Åben sanseapparatet
Hold dine sanser åbne undervejs. Lad de ydre indtryk bundfælde sig i dit sind. Natur, kultur og åndelighed hænger sammen.

6. Eksistentielle overvejelser
Måske dukker der nogle eksistentielle spørgsmål op på din vandring. Prøv at forholde dig til dem.

7. Søg informationer
Tjek www.pilgrimsvandring.dk for lokale steder i Danmark, hvor man jævnligt går pilgrimsvandringer, og hvor du kan gå sammen med andre.

8. Start i dit lokalområde
Find ud af, hvor man går pilgrimsvandringer i nærheden af, hvor du bor.