Hvordan kommer jeg til kirken i Qassiarsuk på Grønland?

Det kan kraftigt anbefales at besøge Qassiarsuk med Tjodhildes lille tørvekirke, Erik den Rødes Langhus samt den nuværende sognekirke, skriver Elisabeth Lidell. Her ses Tjodhildes kirke i Brattahlid, det nuværende Qassiarsuk i Sydgrønland. Foto: Grønlands Rejsebureau

Det er ikke nemt at komme fra lufthavnen til Qassiarsuk. Måske kan du træffe aftale med en privatperson - ellers tror jeg kun, man kan komme frem og tilbage ved at leje en bådtaxa, svarer pilgrimspræst Elisabeth Lidell

Spørgsmål:

Kære Elisabeth Lidell

Jeg opholder mig otte uger i Nanortalik denne sommer og passerer naturligvis Narsarsuaq både frem og tilbage. Vi har en halv dags ophold i Narsarsuaq.

Hvordan kommer man lettest fra lufthavn til kirken i Qassiarsuk og retur?

Personligt har jeg to gange rejst i Erik den Rødes fodspor: fra nær Bergen, over de nord-britiske øer, Færøerne, Island, Angmassalik-området og sydvest-Grønland. Det er 20 år siden. Efter at have boet på Færøerne og Island i syv år, glæder jeg mig til Grønland.
Vil meget gerne opleve kirken i Qassiarsuk.

Med venlig hilsen
Frede Asgaard

Svar:

Kære Frede Asgaard

Det er ikke nemt at komme fra lufthavnen til Qassiarsuk. Da min mand og jeg besøgte Sydgrønland for nogle år siden, blev vi hentet af den konstituerede borgmester og vores gode ven fra Narsaq, men det er jo ikke enhver beskåret!

LÆS OGSÅ: Gør verdens første kirke til valfartssted

Måske kan du træffe aftale med en privatperson - ellers tror jeg kun, man kan komme frem og tilbage ved at leje en bådtaxa. Det er dyrt og fordrer roligt vejr.

Under alle omstændigheder er det ikke realistisk at nå fra den internationale lufthavn Narsarsuaq og til kirken tur/retur på en halv dag.

Men det kan kraftigt anbefales at besøge Qassiarsuk med Tjodhildes lille tørvekirke, Erik den Rødes Langhus samt den nuværende sognekirke.

Jeg ønsker dig en god sommer i Nanortalik!

Med venlig hilsen
Elisabeth Lidell