Pilgrimscenter på vej på Lolland-Falster

Domkirkebyen Maribo bliver hjemsted for et pilgrimscenter, der etableres efter initiativ af blandt andre Elizabeth Knox-Seith og biskop Steen Skovsgaard. Foto: Karen Albrechtsen

Fond gør det muligt at opbygge et pilgrimscenter på Lolland-Falster

For kun et lille halvt år siden åbnede Esrum Pilgrimscentrum på Esrum Kloster, og nu er endnu et pilgrimscenter på vej øst for Storebælt.

Denne gang på Lolland-Falster i domkirkebyen Maribo, hvor "A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal" har givet en bevilling, der gør, at det bliver muligt at oprette et pilgrims- og besøgscenter i Maribo.

Det er den erhvervsdrivende fond "Refugiet Lolland-Falster", som står bag projektet, og initiativtagere er blandt andet pilgrimspræst Elizabeth Knox-Seith, der også skal tilknyttes pilgrimscenteret, biskop Steen Skovsgaard og godsejer Jon Krabbe.

Pilgrimscenteret bliver nabo til domkirken og kommer til at ligge i Klostergade i forbindelse med ruinerne fra det gamle Skt. Birgitta-kloster.

På Lolland-Falster er man i forvejen i gang med at udvikle et rutenet af vandre- og cykelstier, som gør det muligt for de besøgende at opleve landsdelens kirke- og kulturskatte.

Pilgrimscenteret skal derfor også formidle de muligheder, som ligger i denne form for ”oplevelses-turisme” samt danne ramme for konferencer, møder og kulturelle aktiviteter med et kirkeligt, filosofisk og eksistentielt indhold.

Men man skal også bare kunne droppe ind og få en kop kaffe og en snak.

Pilgrimscenteret vil desuden få en økumenisk funktion, idet der blandt andet skal samarbejdes med de katolske Sankt Birgitta-søstrene i Maribo om retræter.