Guide til pilgrimsvandringer

Påskevandringer i Danmark

Få udfoldet evangeliet i den fri natur og nyd aftenstilheden efter påsken

Start pilgrimssæsonnen i påsken. Hvis vejret er godt, er påskeugen en oplagt tid for refleksion og vandring. Her er tre pilgrimsvandringer til påsken og tiden lige efter
 
Palmesøndags pilgrimsvandring langs Mariager Fjord d. 29/03

I fortsættelse af højmessen i Mariager Kirke kl. 10 vandrer vi ud i den smukke natur omkring Mariager fjord, hvor præsten undervejs udfolder evangeliet for Palmesøndag.
 
Ruten er på ca. 10 km. i naturskønne omgivelser, hvor vi på en kortere strækning følger Klosterruten, som nu planlægges videre op gennem Jylland fra Mariager og nordpå mod Ålborg og Frederikshavn.

Vi vandrer via Maren Finds Dal og Hohøj videre gennem Alstrup Krat til Kirketomten i Hou - og tilbage igen gennem Kratskoven og Munkholm. Vandringen afrundes kl. 16 med hyggeligt samvær og samtale og sang i den gamle klosterbygning i Mariager, hvor der serveres kaffe/ te og kage. Medbring madpakke og drikkelse. Arr.: Birgittaforeningen og Mariager Kirke.

Påskevandring i Nationalpark Mols Bjerge d. 06/04
Vi deltager i gudstjeneste ved sognepræst Jørgen Gleerup i Bregnet Kirke, Kirkebakken 2, 8410 Rønde, 2. påskedag kl. 10.30. Kirken er udsmykket med Arne Haugen Sørensens pilgrimsvandrere.

Dagens evangelium er den vidunderlige pilgrimsberetning fra Luk 24, 13-35, som vi får udfoldet på den efterfølgende forårsvandring i Hestehaveskoven. Turen er på ca. 10 km. og slutter ved 16-tiden ved Bregnet Kirke. Medbring madpakke, drikkelse og gerne Den lille Pilgrimsbog.

Aftenvandring og fordybelse på Odden d.8/4
Kl. 19. Tema: Kristuskransen. Start og slut ved Vor Frue Kirke. Hostrupsgade 16, 8600 Silkeborg. Arr.: Silkeborg Pilgrimsfællesskab: http://www.pilgrimsilkeborg.dk/