Norge: Pilgrimsvandring skal hjælpe efterladte efter selvmord videre i livet

Under navnet "Vandring for forandring" og som en del af "Verdensdagen for selvmordsforebyggelse" arrangerer den norske forening RVTS-Sør, der arbejder med psykiske traumer, for andet år i træk en vandring langs pilgrimsvejen mellem Haukeli og Røldal for dem, som har oplevet et nærtstående familiemedlem eller en god ven begå selvmord.

"Traditionen med pilgrimsvandring binder mennesker sammen og gør den åndelige søgen og den fysiske aktivitet til en helhed, der virker livsforbedrende," lyder det fra den norske forening RVTS-Sør, der arrangerer pilgrimsvandring for efterladte til selvmordsofre

Når et menneske begår selvmord, står de efterladte tilbage med ikke blot en overvældende sorg, men også en masse spørgsmål og uafsluttede tanker og følelser. Det gør en norsk pilgrimsvandring nu noget ved.

Under navnet Vandring for forandring" og som en del af Verdensdagen for selvmordsforebyggelse arrangerer den norske forening RVTS-Sør, der arbejder med psykiske traumer, for andet år i træk en vandring langs pilgrimsvejen mellem Haukeli og Røldal for dem, som har oplevet et nærtstående familiemedlem eller en god ven begå selvmord.

"Vandring for forandring" foregår i løbet af weekenden 6.-8. september og retter sig mod de efterladte, der har oplevet en nærtstående begå selvmord. Pilgrimsvandringen vil gå langs den gamle pilgrimsvej over Haukelifjell til Røldal Stavkirke.

I en pressemeddelelse skriver foreningen RVTS-Sør, at mange efterladte oplever stor hjælp ved at møde andre i samme situation:

"Fællesskabet giver plads til accept og forståelse. Derfor er der også sat tid af til både samtale og udveksling af erfaringer," skriver foreningen.

"Traditionen med pilgrimsvandring binder mennesker sammen og gør den åndelige søgen og den fysiske aktivitet til en helhed, der virker livsforbedrende," hedder det videre i pressemeddelelsen, der slutter af med at slå fast, at pilgrimsvandring har rødder i både kristendommen og andre religioner.

RVTS-Sør meddeler derfor, at vandringen er åben for alle uanset tro, religiøs og kulturel baggrund. Læs mere her.