Spørg

Kan man gå pilgrimsvandring med trækvogn?

"Til sommer skal jeg på pilgrimsvandring med mine fire børn. De er 23, 21, 16 og 8 år. De store kan godt gå 20 kilometer om dagen, men ikke den lille. Jeg har derfor købt en sammenklappelig trækvogn. Er det helt skørt," spørger Lene.

Er en trækvogn anvendelig på pilgrimsvandring, og kan man regne med plads på herbergerne i Spanien i juli, spørger en læser. Pilgrimsarrangør Kristine Hestbech svarer

Spørgsmål:

Hej pilgrimsvandring.dk!

Til sommer skal jeg på pilgrimsvandring med mine fire børn. De er 23, 21, 16 og 8 år. De store kan godt gå 20 kilometer om dagen, men ikke den lille.

Jeg har derfor købt en sammenklappelig trækvogn. Er det helt skørt eller...?

Jeg regner med, at vi starter i Astorga. På grund af arbejde er vi nødt til at gå i de sidste to uger af juli. Kan man godt finde plads på herbergerne der?

På forhånd tak for svar. 
 
Venligst Lene 
 

Svar: 

Kære Lene
Hvor lyder det som en skøn plan! Tænk at have lyst til at drage ud på vandring med sine fire børn. Det er ganske enkelt vidunderligt og vil være en oplevelse som børnene aldrig vil glemme.

At gå med en sammenklappelig trækvogn er tungt for kroppen, fordi jeg umiddelbart tænker, at man netop trækker den efter sig. Jeg vil anbefale noget der kan skubbes foran en, således at man ikke får et skævt træk i ryg og skulder.

Det er lidt uvist for mig, hvor I ønsker at gå, så mit bud er, at I kontakter herbergerne, inden I drager hjemmefra og forhører jer der.

Pax et bonum.

Kristine Stricker Hestbech,
sognepræst og pilgrimsvandrer 
 
Svaret giver udtryk for panelistens holdning. Pilgrimsvandring.dk har inviteret pilgrimspræster og -vandrere, teologer og historikere fra forskellige foreninger til at besvare de spørgsmål, som sendes til "Spørg om pilgrimsvandring". Alle svar i "Spørg om pilgrimsvandring" giver udtryk for panelisternes egen holdning, ikke for hvad pilgrimsvandring.dk mener.