Pilgrimsfærd aflyst på grund af benzinpriser

Ruinerne af Glastonbury abbedi i England, der menes at stamme fra 712. Det er under disse ruiner, at der skulle ligge et kapel, bygget af selveste Jesus eller Josef af Arimatæa. -- Foto: Colin Underhill/Spectrum.

Høje benzinpriser får engelske kirker til at droppe traditionsrig pilgrimsvandring

Det kan lyde paradoksalt, at høje benzinpriser fører til aflysning af en pilgrimsvandring.

Det er dog ikke desto mindre, hvad en gruppe engelske kirker netop har følt sig nødsaget til at gøre.

LÆS OGSÅ:Var Jesus i skole hos Englands druider?

Siden 1924 har den engelske kirke ellers arrangeret en årlig vandring til Glastonbury, der betragtes som kristendommens vugge i England.

Det menes at være her, den første kristne kirke på engelsk jord blev bygget så tidligt som år 61. Der er sågar beretninger om, at Josef af Arimatæa på et tidspunkt har besøgt Glastonbury sammen med sin grand-nevø, en ung Jesus.

LÆS OGSÅ: Helligt træ udsat for hærværk

Men på grund af de høje benzinpriser frygter arrangørerne i Glastonbury Pilgrimage Association, at for mange deltagere ikke vil møde op til dette års pilgrimsvandring, der tager sin begyndelse i Somerset.

"Vi er bevidste om, at der afholdes Walsingham Festival i katedralen i Exeter i Maj og at de høje benzinpriser vil gøre dagen endnu dyrere for familier. Rådet har derfor besluttet at aflyse dette års pilgrimsvandring", skriver ledelsen for Glastonbury Pilgrimage Association i en pressemeddelelse.